söndag 21 september 2008

Vad gör Ma Long just nu?

Är det bara jag som tänker så? Hur som helst får jag alltid samma svar av mig själv. Han tränar. Här är ett fint klipp som visar hur det ser ut när Ma Long trimmar rörelserna en aning och övar upp tempot i sitt spel.

Det märks att Liu Guoliang övat mycket bollåda sedan han la av med sin aktiva karriär. Vilket tempo han matar bollarna i, och vilken variation han har, några snabba, sedan en lös, några med mycket översruv och några mer flacka. Ma Long får slita ordentligt. Ca 52 sekunder in i klippet skickar Liu ut en överjävlig boll raka vägen i forehand som Ma Long inte har en chans på, det ser ut som tränare Liu suckar lite uppgivet över dagens förslappade ungdom då.

På bordet till vänster står trippelvärldsmästaren Wang Liqin och kör låda, till höger tränar Chen Qi och bredvid Liu Guoliang, tränaren med såväl VM som OS-guld, står världsettan Wang Hao och tittar på lite lojt. Hur är hallarna byggda för att inte drabbas av härdsmälta när så mycket pingiskunnande samsas innanför samma fyra väggar och under ett och samma tak?


Inga kommentarer: