fredag 12 september 2008

Hårda straff för Chen


I förra veckan berättade vi historien om Chen Qi och hans påstådda romans med Zhang Yining och då utlovades ytterligare en historia om den omskrivne kinesen. Här kommer den.
Då Chen Qi förlorade finalen mot Wang Hao för några år sedan tappade han humöret på ett sätt man inte är van att se kineserna göra. Bollen drämdes i golvet och en stol flög i luften efter en välriktad spark. Reprimanderna lät inte vänta på sig.

Chen tvingades till en offentlig TV sänd ursäkt, petades under en lång period, fick betala böter samt dömdes till "omskolning genom arbete" - en gammal sed i det kommunistiska Kina som kan ses som en form av straffarbete. Under en vecka fick han slita på åkrarna kring staden Pan Tao i norra Kina, rensa ogräs, skörda gurka osv.

Ett underbart sätt att behandla landets fixstjärnor då de tar ett snedsteg. Vad är oddsen på att vi kan skicka Zlatan att sätta potatis utanför Ludvika när han drar på sig ett onödigt gult kort?

En gudabenådad spelare är han trots allt, Chen Qi, oavsett temparement och straffarbeten. Här i en boll där han sätter självaste Wang Liqin på plats, sin stora ovilja att spela backhand till trots.


Inga kommentarer: