torsdag 25 september 2008

"Time is on my side"

Efter en samling hektiska dagar som med nöd och näppe gått ihop blir nu fredagens produktivitet helt avgörande för delkursens hemtenta. Allt är satsat på ett kort, det är imorgon det ska hända. Ett par sidor virrigt flummande ska förvandlas till 6 sidor välformulerade svar och resonemang kring hermeneutik, social konstruktionism, kritisk emancipatorisk vetenskapsteori m.m.

Med andra ord lär det dugga tätt med blogginlägg imorgon. För är det någon gång man kommer på alla möjliga bra idéer så är det ju när man har en tenta som måste göras. Och aldrig är längtan att städa lägenheten, handla, tvätta och katalogisera innehållet i pappersåtervinningen så påträngande som när man sätter sig vid tangenterna för vad som måste göras.

För övrigt lyckades jag ovanligt bra med komponeringen av kvällens playlist. Det blev en vågad blandning som lyckas hålla balansen precis på stupets kant till misslyckandets obefogade hopkok. Lagom många låtar, dödsmetall och reggae, Frank Sinatra och Alice Cooper, 50-tal, 60-tal, 70-tal, 80-tal, 90-tal och 2000-tal, kvinnor och män, Gordon Lightfoot och Blue Oyster Cult, odödliga klassiker och one-hit-wonder. Allt i en mycket väl fungerande symbios.

Lyckas jag lika bra imorgon lär det inte bli någonting gjort.

Inga kommentarer: