tisdag 23 september 2008

Stenansikte

Det är ju aldrig lätt att ta en kantboll, i vanliga fall är en kantboll lika med avgjord boll. I vissa extrema fall lyckas spelaren rädda kantbollen. Fast Ma Lin nöjer sig inte med att rädda kantbollen, han drar en loop som får räknas i kategorin "otagbar".

För ett otränat öga kan det vara svårt att uppfatta. Enligt reglerna är det helt tillåtet att spela bollen vid sidan av nätet och det finns inget krav på att bollen ska vara i näthöjd. Ma Lins forehand är i bordshöjd, den snuddar bordsytan i den allra minimalaste formen av studs och Hao Shuai kan inte annat än att titta på.

För de allra flesta pingisspelare hade det där varit karriärens bästa slag alla kategorier, fast Ma Lin verkar inte tycka det är så jättemärkvärdigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

kalla mig blind :), men jag anser att bollen INTE är en kantboll. En kantboll ändrar riktning totalt och är nästintill otagbar. Bollen studsar kanske lite lustigt, men det beror på skruven och inte på kantbollen.
Att returen sen är ruggigt snygg, är en helt annan femma.
Blind Willie/ Lekman

Anonym sa...

Klart det är en kantboll, bollen studsar på kanten och ändrar riktning. Hur ska man annars definiera en kantboll?

rikard sa...

Håller med Benke här, visst är det en kantboll. Det är ingen extrem kantboll som bara touchar kanten och glider av bordet, den studsar till och med upp en aning och ger Ma Lin en liten chans att hinna reagera men en onaturlig studs är det dock p.g.a. att den tar på kanten.

Man kan också se på Ma Lins reaktion att den inte tar den studs han förväntar sig.

Anonym sa...

Ty där om skola vi tvista...
/blind Willie