torsdag 18 september 2008

"Die Mauer"

Nu var det på tok för länge sedan vi pratade pingis. Idag hade Elitserien premiär och det mest anmärkningsvärda är väl att Mikael Appelgren gjorde comeback i Sveriges högsta serie. Han vann båda sina matcher för Spårvägens BTK mot göteborgsungdomarna Kalle Relfsson och Robert Nilsson i BTK Warta.

Så vad passar bättre än att backa 19 år i tiden och återuppleva ett av de största ögonblicken i svensk pingishistoria - svensk idrottshistoria, äh, va fan - ett av de största ögonblicken i den svenska historien alla kategorier.

Det är suddigt, knastrigt, kommentatorn talar tyska, men det spelar ju ingen roll. Det här var födelsen av den svenska storhetstiden, dagen då muren revs, tre raka finaler med 0-5 förluster förvandlades till en 5-0 vinst. Ett av världens mest dominerande landslag, världens folkrikaste land utklassades i sin egen nationalsport av ett gäng osannolika bollbegåvningar och träningsnarkomaner.

Äpplet var mannen som avgjorde.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad är det för tick Äpplet har när han tar emot serven? Han fladdrar snabbt upp med högerarmen i någon slags "high five" läge vid varje retur.