tisdag 9 september 2008

"Long Distance Operator"

"Nu samlas människor i solen
och våren kommer till Paris.
Vi lever än och vi är unga,
har dyrt betalat våra pris."

Ett pris till den som klarar vilken låt som börjar så. Det hade också kunnat vara början på berättelsen om när en entusiastisk skara pingisfantaster reste till Paris en solig vår 2003 för att beskåda VM i Bordtennis.

Vi visste inte då, trodde vi kunde så mycket, att vi sett allt. Men så lite vi förstod.

En ung, gänglig man från Sydkorea krossade alla våra invanda föreställningar, sopade bort allt vi trodde vi visste likt man viftar bort en irriterande fluga. Men hur skulle vi kunna veta? Hur skulle någonting kunnat förbereda oss på vad vi fick se? Vår värld vi växt upp i var så liten, världen utanför var så stor.

Inga suddiga youtubeklipp kan göra rättvisa åt vad vi fick uppleva på plats. Men det väcker sagolika minnen och är bättre än ingenting för er som inte var där; i Parissolens värme då våren kom till bordtennisen.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har googlat på svenska, engelska och franska och inte hittat något. Som ett sista desperat försök chansar jag på att det är en låttext av bloggaren själv.

rikard sa...

Om det ändå vore såväl.

Men hade den gått att hitta på googlesökningar hade det ju varit alldeles för lätt. Jag avvaktar med svaret tills ikväll, inte för att jag har allt för stora förhoppningar att någon ska knäcka den, men alla måste ju få chansen...