onsdag 24 september 2008

Prisutdelning

Vinnaren av gårdagens tävling har valt sitt pris och bifogar följande motivering:

"Idiotvind har lovat komma tillbaka med en jämförelse av gitarristerna Bo Winberg och Jimi Hendrix, ser fram emot detta.

Enligt Bo Winberg själv borde säkert The Spotnicks inneha första platsen över mest underskattade band, åtminstone i Sverige. Trots framgångar i England och Japan vägrade Klas Burling spela annat än engelsk pop i sveriges enda musikkanal.

Ni får döma själva. Framförallt koreografin är imponerande, speciellt slutet."

/S.J

Inte är det något dåligt val, eftersom jag förmodar att valet föregicks av mycket beslutsångest vill jag komplettera med ytterligare ett klipp med The Spotnicks. Koreografin är inte lika avancerad men gitarrspelet, ojojoj! Titta och lyssna noga på dessa korta men ack så underhållande klipp.

Angående de mest underskattade banden, en diskussion som tycks löpa som en röd tråd genom forumet, så känns väl Spotnicks 1963 minst lika spännade som Beatles 1963. Om inte annat så förskonar ju den instrumentala musiken en från tralliga "She loves you yeah, yeah, yeah" refränger. Hade de bara valt bort spacekostymerna, låtit håret växa och kammat bak öronen så hade det kanske varit Spotnicks som varit den där heliga kossan man inte får sparka på som Beatles nu är.

The Spotnicks - Amapola


The Spotnicks - Orange Blossom Tainton

Inga kommentarer: