måndag 11 maj 2009

BONUS BONUS BONUS BONUS BONUS BONUS

En skymt utan ljud sågs i förra klippet. Här är klippet med ljud när Dylan sitter vid ett piano under sin turné i Storbrittanien och en tidig, tidig version av It takes a lot ta laugh, it takes a train to cry tar form inför Tom Wilson som skulle producera det kommande albumet. Lite spår av I'll keep it with mine kan också höras, en låt han senare gav till Nico.

Klippet är från D.A. Pennebakers milstolpe inom musikfilmandet Dont Look Back. En bit har kippts bort men finns att få tag på genom den nu släppta andra DVD:n 65 Revisited med massa bortklippta, ovärderliga scener och liveframträdanden.

Faktum är att hela klippet redigerades bort av Pennebaker i ett tidigt skede. När Dylan sett filmen var det hans enda invändning; "have you ever filmed anybody writing a piece of music?" frågade han Pennebaker. Nej, det hade han ju inte och så kom det med igen.

En sjukt snygg box med både Dont Look Back och 65 Revisited släpptes för ett tag sedan och innehåller förutom de båda filmerna en bok med allt som sägs i filmen och framförallt kolossalt intressanta audiokommentarer av D.A. Pennebaker själv tillsammans med Dylans vän Bobby Neuwirth som var med under hela turnén.

Inga kommentarer: