söndag 19 oktober 2008

En för många morgnar

Dylan är ju känd för att alltid förändra sina egna skapelser, ibland in till oigenkännlighet. Detta till stor glädje för oss Dylanfrälsta som på så sätt får så många fler fantastiska låtar att njuta av.

One Too Many Mornings är en låt som hängt med Dylan genom många årtionden. Den skrevs 63-64, kom med på tredje albumet och är en stillsam, kort ballad om ett raserat förhållande berättat genom vaga, poetiska, uppgivna rader.

Som enda bloggen i världen (kanske) så kan Idiotvind nu bjuda på en serie One Too Many Mornings där vi kan följa hur låten bytt skepnad genom åren. Först ut är orginalinspelningen från 1964. Jag är inget fan av folk som sitter och lägger ut låtar från album på Youtube eftersom låtarna går att få tag på genom ett så enkelt sätt som att het enkelt köpa skivan. Annat är det ju med unika klipp som inte går att se/höra annars. Men jag gör ett undantag bara för att vi ska få följa One Too Many Mornings från början. Fast jag plockar nog bort det om några dagar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

För första gången protesterar jag mot dagens urusla text... den är ju fantastisk!

Luddevig sa...

Varför ska man köpa skivan/skivorna där nästan alla pengar går till Dylans skivbolag? Det är ju så mycket enklare att ladda ner, man behöver inte ens röra på sig, det räcker med ett finger.

rikard sa...

Nä, Fred, den är jättedålig.

Urusel.

Lika usel som Ludvig är som sitter och laddar ner sin musik gratis, skäms på dig!

Luddevig sa...

Det är synd att de stora multiinternationella företagen har lyckats marknadsföra tanken "det är fel att fildela" i vårt samhälle.

Har själv skrivit en skoluppgift om detta: http://docs.google.com/Doc?docid=ddg8qqht_0fhxzq4g3&hl=sv Ingen vidare men iallafall tillräckligt för att övertyga några.