torsdag 30 april 2009

Favoriter i VM: Dag 3

Dagens VM-favoriter domineras totalt av ungdomarna som börjat göra myteri mot de äldre världsstjärnorna mycket tidigare än jag trodde.

1. Kenta Matsudaira - Att vara världens bästa junior är ju häftigt ett tag, men bara ett tag, sedan börjar Johnny Rödlundspöket att jämra sig. Men Kenta, 18 år, behöver inte frukta några rödhåriga spöken från Norrköping, idag slog han ut Oh Sang Eun. Respekt. Nu väntar österrikaren Gardos, han skakar.

2. Kasumi Ishikawa - Det var en rolig dag för Japans hemmapublik. Först Kenta och sedan gick 16-åriga Ishikawa in och sopade ut Hong Kongs 8:e rankade Tie Yana. Japan är äntligen på allvar tillbaka på den stora pingisscenen tack vare ett gäng tonåringar. Koki Niwa förlorade idag mot Ovtcharov med 4-2 i en stenhård match. Har jag sagt att han är 14?

3. Seo Hyun Deok - Den 17 år gamla sydkoreanen fick börja i en kvalgrupp. Det var en ren transportsträcka. Sedan ställdes han mot en svensk och dom är ju inte så bra i pingis. Efter att han dammat av bordet med Gerell väntade rutinerade Chiang Peng-Lung. Men han var aldrig riktigt nära att hota Seo. Nu blir det Cheung Yuk...

Koreanska och japanska tonåringar imponerar och kanske kan de ta upp kampen med Kina. Europa lär ju inte göra det än på ett tag. Men Kina har ju också några hyfsade ungdomar som t.ex. Ma Long, Zhang Jike och Xu Xin och kanske 20, 30, 100 till (?). Gamlingar som Wang Hao och Chen Qi har ju kommit upp i 25 års åldern nu men orkar kanske kämpa emot stela leder, diskbråck och prostataproblem tillräckligt för att hänga med något år till.


Kenta Matsudaira blir ingen Johnny Rödlund

Inga kommentarer: