måndag 27 april 2009

VM-tips 4: Kvart 4

Den understa delen av lottningen var den som gav mig mest huvudbryderi med många ovissa matcher och spelare med osäker form.

Joo Se Hyuk (KOR)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Joo Se Hyuk (KOR)
Tan Ruiwu (CRO)

Pär Gerell (SWE)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Pär Gerell (SWE)
Cheung Yuk (HKG)

Oh Sang Eun (KOR)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Oh Sang Eun (KOR)
Robert Gardos (AUT)

Tiago Apolonia (POR)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ma Lin (CHN)
Ma Lin (CHN)

Antal 1/8-seedade spelare som håller sin seedning: 3 av 4
Antal skrällar:

Här har vi hjälten från Paris, demondeffen Joo Se Hyuk. Hans VM ser ut att börja komfortabelt med Ruiwu ska inte underskattas.

PG har fått en riktigt bra lottning. Först en kvalspelare, ingenting ska tas för givet men PG är ju favorit. Sedan väntar den gamle Chiang Peng-Lung, en mycket traditionell asiatisk pennfattad kortnabbspelare. Det är dags för PG att slå dessa herrar nu. Sedan väntar troligen Cheung Yuk. Ni vet Hong Kongliraren som Jörgen körde över i sin andra match i OS för att sedan backa tillbaka och köra över igen. Jag tror PG har en bra chans.

Var Oh står någonstans har jag ingen aning om. Han var en fantastisk spelare fram till sin axeloperation, sedan var han sig inte lik och nu har ingen sett honom sedan OS, typ. Kanske har han hittat tillbaka. Då får Ma Lin akta sig.

Nederst skräller portugisen Apolonia genom att först slå ut kinesiske österrikedeffen Chen Weixing och sedan den kompetente kinesen Lin Ju som emigrerat till Dominikanska Republiken. Eller gör han verkligen det? Jag vet inte, tvivlar, förtvivlar, blundar och hoppas på en kix i fel hörn.

Inga kommentarer: