onsdag 8 april 2009

Virvelvinden

Eftersom jag reser bort i några dagar måste jag ju lägga in något nu som gör att besökarantalet hålls uppe trots att bloggen inte uppdateras. Därför drar jag till med något av det bästa som finns på Youtube.

Det är ett liter kort klipp, inte ens en minut.

Året är 1984 och Jimmy "the Whirlwind" White, som under sin karriär aldrig lyckades vinna VM trots sex stycken finaler (!), har bara de allra sista färgade bollarna kvar i semifinalen i Masters mot Kirk Stevens. Jimmy White är en av de stora vilket han visar prov på när han bestämmer sig för att bjuda publiken på något lite extra.

Men det är inte bara själva spelet som fascinerar. De båda spelarnas klädsel och frisyrer är helt sjukt snygga, Stevens reaktion på Jimmys monsterstöt är störtskön, deras handskak efter matchen och Jimmys stencoola ansikte genom de sista stötarna. Just då var de båda spelarna helt enkel jordens två coolaste personer.

Men stöten på rosa är ju så klart bäst av allt. Hur han kan kontrollera rosa med den enorma satsningen, skruven på vit när den färdas över bordet och så den sista lilla knorren som får den att studsa rakt ut från vallen och parkera perfekt framför svart. Det är svårt att hitta någon jämförelse till dessa herrars förfinade kunskaper och färdigheter. Nio dagar kvar till VM...

Inga kommentarer: