fredag 17 april 2009

Idiotvind spår Snookerkvartar

Imorgon börjar det!

Efter att de lägre rankade kämpat sig genom mängder med kvalmatcher hela våren för att ta sig till VM i Sheffield, ju lägre rankad ju fler matcher, återstår nu bara 32 spelare. 16 av dem har kvalat de andra 16 är de stora elefanterna, de 16 högst rankade som kunnat vila sig i form och fokuserat sig på de andra stora Pro Tour tävlingarna under våren.

Två segrar krävs för att ta sig till en kvartsfinal, det låter kanske inte så klurigt, men gosse vilket getingbo! Jag gör dock ett försök att tippa vilka spelare som finns kvar i turneringen den 28:e april då kvartsfinalerna börjar:

Ronnie O'Sullivan - Ryan Day
En balanserad Ronnie ska köra över träningskamraten Bingham i första och junioren Mark Allen i andra. Ryan Day ser starkare ut för varje år som går men att han ska slå ut hyperrutinerade taktikern, "fakiren" Peter Ebdon i andra känns dock inte helt säkert. Ebdon vann China Open för ett par veckor sedan, har svårt att hinna ladda om?

John Higgins - Mark Selby
Den övre halvan av lottningen är kusligt stark. Higgins har två mycket ovissa matcher innan kvarten. Först Michael Holt som i sina bästa stunder kan vara livsfarlig, sedan Perry eller Cope. Higgins måste visa klass från första stöten i Sheffield. Selby har det kanske ännu värre. Han börjar mot Ricky Walden som blomstrat ut i år och kan slå vem som helst. VM:s största outsider, se upp Hajen!

Marco Fu - Stephen Hendry
Oj, vad svårtippat. Jag tippar att världstrean, Shaun Murphy, "Storsmurfen", åker ut tidigt, mest för att jag aldrig riktigt gillat honom. Marco Fu måste först slå gamle nallebjörnen Joe Swail, det är svårare är det låter. För att Hendry ska ta sig till en kvart måste han först slå dubble världsmästaren Mark Williams och sedan vinnaren i Kinaderbyt Wenbo - Junhui. Alla fyra av dessa kan spela kvartsfinal men rutinen hos sjufaldige världsmästaren Hendry avgör.

Allister Carter - Stephen Maguire
Carter kommer troligen utmanas av "The Wonder from Down Under", australiensaren Neil Robertson, i andra matchen. Det kan bli tufft men Carter ser så påfrestande stabil ut. Maguire har tillsammans med Ronnie den på förhand lättaste vägen till kvartsfinal.

Inga dunderskrällar tyvärr. Men jag höjer återigen ett varningens finger för Ricky Walden och håller som vanligt en liten tumme för Jamie "Shotgun" Cope. Och kanske kan Andrew Higginson skrälla till på samma öronbedövande sätt som i Welsh Open 2007?

Hela lottningen kan ni se här

Inga kommentarer: