torsdag 30 april 2009

Favoriter i VM: Dag 2

Ni som har läst Sagan om Ringen (eller sett den, det funkar också, fast ni måste lova känna er lite okultiverade och skamsna jämfört med oss som läst böckerna under den fortsatta läsningen av mitt inlägg) ni minns den episka kampen mellan Gandalf och balrogen i Moria. När man tror att brödraskapet lyckats fly ut ur den helveteshåla som dvärgarnas stolta kungarike förvandlats till. Då Gandalf och den vidunderliga balrogen står öga mot öga på bron i Khazad-Dûm som slutar med att de båda störtar ner i den nästan eviga avgrunden. Hur de strider i det långa, långa fallet innan de landar i det kalla vattnet i själva Midgårds urkälla, hur Gandalf följer demonen av mörker och eld uppför, uppför till de högsta topparna precis under himlavalvet där Gandalf tillslut lyckas besegra balrogen.

Precis så episk, evig och dramatisk var kampen mellan Mark Selby och John Higgins i VM:s kvartsfinal. Det slutade med en 13-12 seger till Higgins. Det betyder att jag nu återigen får flytta mina förhoppningar. Nu håller jag tummarna för en final mellan Mark Allen och Neil Robertson så det betyder väl att finalen kommer stå mellan Shaun Murphy och John Higgins.

Nu är bara Kvarnen kvar med vinstchans i Snooker/Bordtennistipset.

Nåväl, över till dagens pingishöjdpunkter.

1. Malin Pettersson - Enda aktiva svenska spelaren hittills. Totalt ohotad gick hon vidare ur ett lätt kval och är nu inne i huvudturneringen. Nu är det dags att skrälla.

2. Koki Niwa - Den lille japanen klamrar sig fast på listan. Men om man är 14 år och slår en rutinerad spelare som tjecken Simoncik, rankad drygt 240 platser högre än Koki, med 4-1 i sista kvalomgången och tar sig in i huvudturneringen. Då är man värd en andra dag på listan.

3. Shunsaku Yamada - Toppchefen för Butterfly ger oss äntligen förklaringen till varför Butterfly heter just Butterfly: Spelarna är som blommor, med hjälp av Butterfly (fjäril) kan spelarna (blommorna) bli större och större... Så klart.

2 kommentarer:

Kvarnen sa...

Reflecting on his win over Selby, Higgins added: "That was probably my best win ever.

"That's how highly I regard Mark and that's how highly I regard his performance.

"We were sitting there at the two re-racks and he said, 'Can we just call it a draw because there shouldn't be a loser in this match?'."

Fantastisk match som hade allt! Nu får vi se om han kan ladda om till semifinalen...

rikard sa...

Matchens hödpunkt var ju ändå då det avgörande framet kom igång för tredje gången efter två re-racks. Higgins öppnar med en perfekt förstastöt som snookrar Selby bakom gul boll.

Selby vänder sig om till Higgins och säger:

- Re-rack?

Det är för såna små guldkorn vi tycker lite extra mycket om Selby. Som när han erbjöd domaren att göra en svår stöt åt honom då han tyckte domaren blev lite närgången i sitt spanande och memorerande av vits plats.