måndag 27 april 2009

VM-tips 2: Kvart 2

Mitt under brinnande snookerbataljer kommer andra delen av VM-tipset. Den andra fjärdedelen av lottningen har flera skandinaviska inslag. Svensken Gnäll-Jens, "norrmanen" Wang Jiangfeng samt dansken Maze, bragdartad bronsmedaljör för fyra år sedan.

Chuang Chih-Yuan (TPE)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Chuang Chih-Yuan (TPE)
Sharath Kamal Achanta (IND)

Kan Yo (JPN)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Michael Maze (DEN)
Michael Maze (DEN)

Dmitrij Ovtcharov (GER)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dmitrij Ovtcharov (GER)
Jean-Michel Saive (BEL)

Zoran Primorac (CRO)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ma Long (CHN)
Ma Long (CHN)

Antal 1/8-seedade spelare som håller sin seedning: 4 av 4
Antal skrällar: 2

Speedfreak-stjärnan Chuang Chih-Yuan har fått en obehaglig öpnningsmatch mot grekiske deffen Gionis. Chuang är ingen deffdödare men han ska ändå greja greken. I nästa omgång kan det bli tyskt i form av Bastian Steger, norsk-kinesiskt i form av Wang Jianfeng men jag tror på en globalisering av pingisen och en indier i 1/16-delsfinal.

Om Gnäll-Jens klarar av taiwan-talangen Chiang Hung-Chieh blir det förmodligen Danmark - Sverige i 1/32-delsfinal. Med tanke på gnällbarnets insatser i stora mästerskap är det nog inte många som tror på blågul seger där.

Sedan väntar en oviss match för dansken mot hemmaspelaren Kan Yo. Men japanen har inte visat samma slag som tidigare säsonger och enligt rapporterna har nu Maze fått hålla sig skadefri tillräckligt länge för att hitta en fin form och då blir han farlig. Men oj, så svårtippat.

Mer svårtippat blir det då den gamle legenden och publikfriaren Jean-Michel Saive ger sig in. Kan han slå ut Ko Lai Chak? Kanske, men mot Ovtcharov tar det stopp. Men samtidigt är Ovtcharov osannolikt ojämn och jag tänker inte spela så mycket som en krona på honom.

Gamle Primorac får vara glad om han slår unge britten Drinkhall och får äran att möta Ma Long.

Inga kommentarer: