fredag 28 maj 2010

Tankar under sportnörddagen Del 5

Kinas damer började sin kvartsfinal klockan 17.30 svensk tid. De hann spela klart sin match, långt, långt innan kvartsfinalen mellan Japan och Sydkorea var klar - som började 14.30. Jag har suttit helt trollbunden vid drabbningen.

Vilken fantastisk propaganda för dampingis, pingis överhuvudtaget och idrott i allra största allmänhet denna femtimmarsmatch var. Helt osannolikt jämn och oviss in i det sista. Varje boll var som en match i sig. Det är något visst med lagtävlingar också när det sitter två bänkar med racernervösa spelare och jublar vid varje vunnen poäng som om det var matchbollen.

Japan vann tillslut efter att Ai Fukuhara, Sayaka Hirano och Kasumi Ishikawa bidragit med varsin seger. Det blir svårt för kvarvarande lag att toppa den underhållning och dramatik japanskorna och sydkoreanskorna bjöd på. Det skulle vara ifall de japanska herrarna kan pressa Kina imorgon då.

Men jag räknar med en herrfinal mellan Tyskland och Kina där tyskarna i bästa fall kan skaka kineserna lite, lite, fast ändå inte.

1 kommentar:

Sedel sa...

Känsla slår robotteknik? Go mizutani!