fredag 21 maj 2010

Kinesiska och koreanska yngel i Lag VM

På Idiotvind bevakar vi alltid framtidens spelare med största intresse. Nostalgi och hyllningar av gamla spelare som börjat mögla men som ändå hänger i, är inget vi intresserar oss för överdrivet mycket.

Det kinesiska damlaget kan skrälla till det i sista minuten och bjuda oss på en glimt av som väntar. Två av de ordinarie spelarna i truppen är osäkra p.g.a. skador. Guo Yan har problem med en vrist och Li Xiaoxia är inte riktigt återställd efter en blindtarmsoperation. Skulle någon av dessa falla ifrån har Kina valt att ställa 18-årige deffen Wu Yang som förste reserv. Nu hoppas jag lite på att Guo Yan inte ska hinna bli riktigt bra i sin fot så vi får se Wu Yang istället. Då blir Li Xiaoxia och Guo Yue äldst med sina 22 år, de får funka lite som mammor åt Ding Ning, 20 och Wu Yang och världsettan Liu Shiwen, 18.

Kanske vi får se deffen Wu Yang, 18 år...

Tyvärr har det ju visat sig att de första laguppställningarna som presenterades av ITTF inte hade hundraprocentig sanningshalt. Kinas herrar fortsatte göra upp om sina platser och Wang Liqin föll på målsnöret och fick lämna plats åt Ma Lin. Jag har inte kommit över det än.

Sydkoreas trupp som från början såg så spännande ut med Kim Min Seok och Seo Hyun Deok har nu blivit lite tråkigare. Visserligen är en av de andra av de fyra unga talangerna med, Jung Young Sik. Men sen fick även Cho Eon Rae följa med till Moskva. Jag hade gärna sett Seo Hyun Deok, han slog faktiskt Xu Xin med 4-1 i februari och körde över Kenta Matsudaira strax därefter. Men hur som helst Jung Young Sik, född 1992 - hoppas han får spela mycket.
...och 18-åringen Jung Young Sik.

1 kommentar:

Sedel sa...

Jung Young Sik framför supertalangen Seo Hyun Deok? Och vad gör Cho där? Mycket konstigt beslut.