torsdag 27 maj 2010

Miss i sekretariatet

Ska man ställa upp med B-laget ska man göra som Japans damer. De ställde över sina två bästa men vann ändå med 3-0 mot Slovakien, 9-0 i set och 99-46 i bollar. Det är det s.k. vi-vinner-lätt-ändå-så-vi-spelar-med-reserverna-tänket istället för det mer vanligt förekommande vi-har-ändå-ingen-chans-så-vi-spelar-med-reserverna-tänket.

Jag förstår inte riktigt hur slutspelslottningen går till. Hur kan Sverige möta Sydkorea i kvartsfinal? Ettan och tvåan från samma grupp på samma kvart? Dessutom är trean i samma grupp, Tjeckien, också på samma halva. Det är bara lagen från Grupp B som hamnat på samma allihop men vinner Österrike sin första ställs de mot Hong Kong igen och stackars Polen får Kina igen direkt i kvart.

Jag tycker det låter som att det är läge för det ryska VM-sekretariatet att köra en klassiker i pingissammanhang: "Vi måste dra tillbaka slutspelslottningen i Herrar Lag, det har blivit ett fel i lottningen, vi ber om ursäkt för detta. En ny lottning sätts upp på anslagstavlan om några minuter."

Inga kommentarer: