onsdag 26 maj 2010

Härlig onsdag så här långt

Det går så dåligt för Kenta Matsudaira, det gör ont i hjärtat att se. Varför spelar han inte alltid som han gjorde mot Ma Lin i Yokohama? Hur vågar de för övrigt ställa över sin etta och tvåa i den nu pågående matchen mot Spanien? Kan det finnas någon fördel med att bli trea istället för tvåa?

Annars var det en helt fantastisk förmiddag med en makalös drabbning mellan Japan och Tyskland. Mizutani var magisk och imponerade stort med sina segrar över Ovtcharov och Boll. Vilka matcher det var!

Jag är dock trött på alla landslag som ställer över sina bästa spelare mot de bästa lagen. Kina får ju bara möta reserver. Vad är det för trams? Ge upp i förväg på det viset? Ryssland som spelar för sin hemmapublik borde ju vara sugna på att bjuda upp till kamp mot sina kinesiska grannar kan man tycka. Nu bjöd förvisso Shibaev på en fantastisk backhand sittandes på knä mitt i en loop mot loop duell mot Ma Lin och Skachkov var ju nära att slå Wang Hao. Hade han inte blivit så övertänd när han vände första set efter några drömbollar kanske det hade gått vägen. Så lite fanns att klappa åt för publiken, men ändå.

Dessutom är det ju orättvist. Kina har ju inga reserver att kasta in, de tvingas ju alltid spela med lika överlägset lag. Ska de spela med sämsta laget rankingmässigt får de spela med fyran, femman och sjuan i världen.

Annars får väl PG:s seger över Oh Sang Eun tillsammans med Ukrainas bedrift att pressa Taiwan till skiljebollar i skiljeset i skiljematch ses som dagens mest anmärkningsvärda resultat hittills. Bra gjort av PG även om det inte räckte till en seger mot de sydliga koreanerna.

Inga kommentarer: