onsdag 12 maj 2010

Kinesiska orättvisor!

Rykten har under de senaste dagarna nått oss från andra sidan av den kinesiska muren att Kinas trupp till Lag VM inte alls var klar. Ma Long, Zhang Jike och Xu Xin hade sina platser säkrade i och med sina segrar i uttagningsturneringarna men nu skulle det också spelas om de två sista platserna, istället för att coacherna valde dessa så som det först var sagt.

Jag har nu ägnat kvällen åt att reda ut det här och kan nu presentera resultatet av min research:

De tre gamla storheterna Ma Lin, Wang Hao och Wang Liqin fick den 9:e maj mötas internt för att göra upp om de två sista platserna. Matcherna gick så här:

Wang Liqin - Ma Lin: 6-11, 8-11, 11-9, 11-7, 11-6. Med andra ord en traditionsenlig vändning av gamle Wang.
Wang Hao - Ma Lin: 9-11, 11-8, 8-11, 11-8, 12-10. Wang Hao fick en kantboll vid 10-10 i skiljeset.
Wang Hao - Wang Liqin: 6-11, 11-7, 11-5, 11-8.

Wang Hao är tydligen tillbaka i form och med sina två segrar klar för Lag VM. Men sedan blir det märkligt, istället för att ge femteplatsen till Wang Liqin för sin seger mot Ma Lin, som inte vann någon av sina matcher, beslutar den kinesiska ledningen i efterhand att en ny helt avgörande match ska spelas mellan Wang Liqin och Ma Lin.

Denna match spelades idag och resultatet blev:
Ma Lin - Wang Liqin: 12-10, 6-11, 11-8, 11-4.

Därmed tar alltså Ma Lin den femte platsen till Moskva medan trippelvärldsmästaren Wang Liqin får stanna hemma. Det har redan tidigare sagts att Ma Lin är en favorit hos landslagsledningen och i och med hur de hanterat den här situationen har nu dessa tongångar ökat i styrka inom pingisvärldens kretsar.

Jag tänker inte vara sämre än att bidra till dessa åsikter. Wang Liqin har blivit högst orättvist behandlad! Ma Lin gavs helt omotiverat en extra chans trots att Wang Liqin rättmätigt spelat till sig en plats i truppen. Dessutom har han varit den överlägset bästa av de tre under hela säsongen vilket han krönte med sin seger i Qatar tidigare i år.

Hela uttagningen luktar för övrigt illa. Varför var det just dessa tre som gavs chansen att spela om de sista två platserna? Varför fick inte Chen Qi och Hao Shuai chansen? båda har imponerat under säsongen. Jag tycker det är strålande att anordna uttagningar men då måste ju ledningen hålla sig till dessa och inte börja manipulera med villkoren. Nä, nu är jag sur, hoppas både Wang Hao och Ma Lin åker på massa stryk i Moskva!

Här ser ni Wang Liqins seger över Ma Lin i första mötet SOM BORDE GETT HONOM EN PLATS I LAGET! (klickar ni er in i Youtube via klippet hittar ni övriga kvalmatcher i samma kanal)

Inga kommentarer: