torsdag 20 maj 2010

Ordspråk och doping

Nu är det bara dagar kvar till Lag VM börjar. Och lika få dagar kvar till Franska Öppna börjar. Och Tour de France är inte heller långt bort. Girot pågår just nu i Italien som en liten förrätt till Touren och idag har jag med intresse lyssnat till Vacchi och Adamssons kommentarer om Floyd Landis dopinganklagelser mot Lance Armstrong.

Det stör min människosyn och verklighetsuppfattning att man kan vara en så falsk och uppenbar fuskare som Armstrong och inte bara klara av att leva med det själv utan också ha fortsatt respekt bland sin omgivning och fortsätta vara cykelns största affischnamn. Är alla helt dumma i huvudet?

Så låt oss hoppas att idioten Landis blir den som äntligen sätter stopp för myten om Armstrong. Det krävs en tjuv för att fånga en tjuv som det heter. Eller "fight fire with fire" (hur funkar det egentligen?). Eller nu då, "det krävs en tokdopad lögnare för att avslöja en tokdopad lögnare".

2 kommentarer:

Kinski sa...

Instämmer helt och hållet, självfallet har Armstrong dopat sig under karriären. Senaste gången han vann såg topp fem ut så här:

1. Lance Armstrong
2. Ivan Basso
3. Jan Ullrich
4. Francisco Mancebo
5. Alexander Vinokourov

Alla utom Armstrong ertappade fuskare.

Hursom, det har varit ett fantastisk giro än så länge... Håller lite extra på David Arroyo.

rikard sa...

Team Saxo Bank ligger mig varmt om hjärtat fast det känns väl inte helt troligt att Porte håller undan.

Men vänta bara till Touren, då blir det Andy Schleck assisterad av brorsan och ångloket Cancellara som leder tåget. De andra får försöka följa med likt råttorna följde den där flöjtspelande råttfångaren.