torsdag 20 augusti 2009

Praktidiot

Här på Idiotvind håller vi ett litet extra öga på de riktigt stora idioterna. Nu har en ny stjärna presenterat sig och efter att ha följt utvecklingen under några dagar kan jag inte hålla tyst längre. Hon heter Elisabet Borsiin Bonnier. Jag vill inte dra några fördomsfulla slutsatser grundade på hennes namn, varken vad det gäller henne eller vad det är för slags ambassadörer som vår sittande regering skickar ut. Så jag låter bli.

Men det sitter alltså en svensk ambassadör nere i Tel Aviv som fördömer en artikel skriven av Donald Boström publicerad i Aftonbladet där den israeliska armén anklagas för att ägna sig åt organhandel. Hon tycker att den är motbjudande. Är det hennes jobb? Talar hon för Sverige eller sig själv? Vad säger den svenska regeringen? Vad säger utrikesminister Bildt? Vad är det för idioter vi skickar ut i världen? Finns det fler?

Idioten får kritik från många politikerhåll, UD tog direkt avstånd från hennes uttalande och det togs snabbt bort från ambassadens hemsida. Det är ju en start men idioten borde få sparken på fläcken. Jag vill aldrig mer se henne med något slags ansvarsfullt uppdrag. Möjligtvis kan hon få sitta i kassan när jag handlar mjölk och bröd i eftermiddag, men inte mer.

Jag kan inte ta ställning i själva sakfrågan, det finns ju ingen klar fakta. Men Israels reaktioner på artikeln är givetvis lika idiotiska som Elisabets. Man kan ju tycka att de borde vara beredda på att det spekuleras och att omvärlden ställer frågor eftersom de vägrar fördöma och kriminalisera organhandel. Inte minst efter härvan i USA för någon månad sedan där de gripna anklagade för organhandel påstår att de köper njurar från Israel och säljer i USA. Men Israel har inte förnekat eller bemött kritiken i Boströms artikel, de angriper istället Sverige för att inte censurera artikeln som de menar sprider skam över svensk demokrati.

Sprider man inte skam över en demokrati om man censurerar i media?

För övrigt är det både roande och förskräckande, mest förskräckande att se den rasism som vi svenskar nu utsätts för runt om på internet bland de som beskyller oss för antisemitism. Japp, de anklagar svenska folket för hat mot en viss folkgrupp genom att rikta hat mot vår folkgrupp. Hatet och rasismen som riktas mot muslimer och det arabiska folket fortsätter också med oförminskad styrka. Snyggt. Det är den fina, begåvade art vi alla tillhör.

"The people in Sweden are not so 'bright'".

"They are a foul and amoral people, who only recently emerged from their idolatrous and murdorous Viking past."

Häpnadsväckande nog är det fler än en som väljer att kritisera oss för våra långskäggade förfäder som ägnade sig åt plundring för 1000 år sedan. Några tar också upp det faktum att vi sålde järn till Nazityskland under andra världskriget. Vilken konstig, paranoid, klaustrofobiskt trång, hatfylld och oförsonlig värld dessa människor måste leva i.

Vad säger du Elisabet Borsiin Bonnier? Vad är det egentligen som är motbjudande?

Inga kommentarer: