fredag 7 augusti 2009

Goda nyheter för pingisvärlden

Efter att jag igår våndats och bävat inför det kinesiska släktets överlägsenhet kom ett blixtsnabbt svar från öriket som vilar strax öster om mittens rike. Japan har redan visat att de äntligen är på väg tillbaka till världstoppen, men igår visade de prov på något som mer låter som något hämtat ur mina drömmar än om verklighet.

Just nu spelas Hong Kong Junior Open i , ja, Hong Kong. Dit skickar Japan den 12 år gamle Yuto Muramatsu. I gruppspelet tvingar han fram ett skiljeset mot självaste Chen Chien-An, den taiwanesiske regerande juniorvärldsmästaren. Därefter går han in och besegrar den 16-årige kinesen Feng Ji. Alltså en 12 år gammal japan slår ut en fyra år äldre kines. Men det är inte allt, tvärtom, det är inte alls det som är poängen.

Yuto Muramatsu är nämligen inte vilken liten pigg, talangfull japan som helst. Muramatsu har tagit över Koji Matsushitas fackla, knutit hans mantel om sina axlar och är Japans nästa deff. En 12 år gammal japansk deff pressar regerande juniorvärldsmästaren, rankad 8:a i världen för 18-åringar och besegrar en kinesisk 16-åring.

Yuto själv säger att han var nöjd med sitt underskruvspel och att hans mål är att vinna OS-guld. Idiotvind överväger att upprätta en fanclub för att på alla tänkbara sätt hjälpa honom uppnå målet.

Inga kommentarer: