onsdag 7 oktober 2009

Idiotvind räknar ner med de största Dylanchockerna

Vilken härligt intressant omröstning som pågår.

Det är nu bara en knapp vecka kvar tills Dylans andra skiva för i år släpps. Det är det juliga välgörenhetsalbumet Christmas in the Heart som väntar på att få spridas över världens alla skivhyllor. Att Dylan spelar in en julskiva överraskar, förvånar, förnärmar och förbryllar många. Inte bara Dylanfans. Välkomna in i gemenskapen allesammans. Vi sällar oss till en gigantiskt stor grupp människor som etappvis utökats och blivit mer och mer folkrik sedan tidigt 60-tal.

Historien har lärt oss att det enda vi kan förvänta oss av Dylan är att vi aldrig får vad vi förväntar oss. Den som tror sig ha en bild av Dylan, som tror sig veta vem han är, vet ingenting om Dylan.

Många menar säkert nu att detta är hans mest drastiska, oväntade drag. Nej, nej, nej, oj, oj, oj. Inte på långa, långa vägar. Som den outsinliga Dylanlektion Idiotvind är har en liten lista över Dylans mest omskakande, upprörande och överrumplande karriärvändningar satts ihop. Det blir en om dagen, vi börjar nerifrån och när vinnaren presenterats är det dags för oss alla att knata ner till vår lokala skivförsäljare och inhandla Christmas in the Heart.

Inga kommentarer: