onsdag 18 mars 2009

VM annalkas...

Nu till helgen spelas German Open och hundratals spelare gör upp om värdefulla rankingpoäng och prestigefulla segrar.

Men tävlingen handlar om så mycket mer än bara det. Sveriges förbundskapten för herrlandslaget, den allsmäktige Erik Lindh, har klargjort att VM-truppen kommer fastställas efter helgens spel och en bra insats i landet med det förvanskade språket kan ge en VM-biljett.

Jörgen och Gnäll-Jens är givna till VM. Pär Gerell lär komma med. Jon Persson dras fortfarande med en ryggskada och missar därmed en chans att visa Herr Lindh att han ska med till Japan för att spela VM. Här på bloggen tillkännagav jag för någon vecka sedan min ändrade inställning till Johan Axelqvist som visat upp en allt positivare attityd under säsongen och det är med extra intresse jag följer hans resultat i helgen. Han är värd en chans i landslagstruppen.

Kineserna bemödar sig inte resa till Germanernas rike, inte sydkoreanerna heller. Det öppnar upp för en oviss turnering. Timo Boll får ses som storfavorit. Gamle Samsonov lär lufsa långt i turneringen och själv hoppas jag lite extra på den lille vesslan Chuan Chih-Yuan som för övrigt spelar en av huvudrollerna i pingisfilmen Speedfreak.

Frågan är vad svenskarna kan göra bland alla farliga tyskar, taiwaneser, japaner m.m.. Allra roligast hade det ju varit att se ynglingarna Mattias och Kristian Karlsson ta några skalper, avancera långt i turneringen och dunderskrälla sig in i VM-truppen.

"Alla som deltar i Tyskland har väl en chans att ta sig till VM. Säg att en ung spelare går och vinner så har ju han en stor chans". Så sa han, Herr Lindh.

Men nu ska vi hålla den besinningslösa optimismen tryggt och säkert på minst en armlängds avstånd och realismen stadigt förtöjd i marken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

var det bara jagg som läste "VM analkalas" och blev väldigt nyfiken...

rikard sa...

världen kan te sig lustig ur en dyslektikers ögon ;)

Sebastian sa...

Av egoistiska skäl så vill jag att JP kommer med till VM, vore inte helt fel med Kristan Karlsson i truppen heller.