tisdag 10 mars 2009

Tillkännagivande

Jag måste här göra ett officiellt uttalande angående pingisspelaren Johan Axelqvist. Jag har tidigare haft en relativt negativ inställnig till honom då han ofta visat upp en grinig, hängig och negativ attityd vid bordet. De gånger jag sett honom det senaste halvåret har detta dock förändrats. I helgen visade han en strålande inställning och framförallt ett magnifikt spel.

En händelse höjde honom dessutom extra högt. Det är en situation som bara gör honom till en i mängden inom pingisen. Men sett till hela idrottsvärlden så gör den honom fullkoligt unik och därför förtjänar han hyllas.

Tänk er in i situationen.

Det är semifinal i SM. Tysklandsproffset och landslagsspelaren Pär Gerell, 27, är favorit och möter Eslövspelaren Johan Axelqvist, 24, utfryst och petad ur landslaget. Det har varit en lång, servärd, stenhård match. Men nu är Axelqvist framme vid matchbollar. Han har chansen att bevisa för alla att han hör hemma i landslaget, chansen att sätta alla skeptiker och tvivlare (som mig) på plats och framförallt chansen att ta sig till SM-final.

I detta läge, denna knivsegg så vass som bara knivseggar kan bli i riktigt dramatiska idrottsögonblick då alla i publiken håller andan drar PG en forehandloop - UT! Domaren dömer poängen till Axelqvist, PG sjunker besegrad ihop, 11-9 till Axelqvist och han är i SM-final.

Men vad gör Axelqvist? Han pekar på kanten på bordet, tittar på domaren tittar på PG. Loopen från PG som tycktes aningen, aningen för lång har snuddat kanten av bordet men så ytterst lite att bara Axelqvist upptäckte det. Han tvekade inte ett ögonblick. Han hade vunnit, han hade finalplatsen men tog den inte. I pingis är en oärlig seger ingen seger. 11-9 blir 10-10. Man öskar att alla dopare, filmare, myglare, fuskare inom idrotten suttit på läktaren i Helsinborgs idrottshall i den stunden.

Näste att skaffa sig en matchboll blir PG men Axelqvist utjämnar och lyckas till slut vinna med 14-12.

Härmed är min inställning till Johan Axelqvist officiellt ändrad. Hurra för Axelqvist och grattis till SM-silvret. Snart blir det guld.

Inga kommentarer: