tisdag 3 mars 2009

En bild säger mer än tusen argument

Det finns ju många argument till att avskaffa monarkin. Att ett demokratiskt land ska representeras av en icke-demokratiskt vald man eller kvinna kan man ju tycka vara ett av de starkare argumenten med en inneboende logik som borde tilltala de allra flesta.

Men jag har hittat ett som är ännu bättre. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord, tydligen gäller det samma angående argument. Titta bara på stackars Danne, "mannen av folket" från Ockelbo, den blivande prinsen och hertigen av Västergötland. Vad har dom gjort med honom?

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom har inte gjort något med honom. Det beror på att han är en man av folket men hon är en kvinna av börd (Är det ett annat "folkslag?"). Dessutom måste han dra upp sina byxor när han suttit nersjunken i en soffa vilket har upprört GP:s läsare. Det behöver inte en kvinna av börd. Nu måste han dessutom sluta med ett hederligt arbete och bidra till sitt egen försörjning för att kunna bistå sin blivande fru i hennes ansträngade arbetsuppgifter (allt enligt damen Ribbing som förstår sig på sånt här). Möjligen kan han i framtiden ägna sig åt välgörenhet.