tisdag 7 juli 2009

Tungt avbräck

Här på Idiotvind är Mattias Karlsson ett stort framtidshopp. Jag hoppas så att det knakar i golvbrädorna på att han ska lyckas utveckla sitt spel upp på seniornivå. Han skulle kunna bli en pionjär med sin på herrsidan unika spelstil. Att se Mattias spela bordtennis påminner lite om att se Michael Jackson dansa. Lugn nu, låt mig förklara, jag vet att olikheterna är överväldigande...

...men då stackars Herr Jackson dansade var det alltid bra men man satt och väntade på moonwalken och den där posen på tåspetsarna. Och när de väl kom hoppade man till och jublade och blev som ett barn på julafton. Precis så är det med unge Karlsson, bra stabilt, imponerande spel men man sitter otåligt och väntar på den där kortnabbs-forehandsläggan. När den kommer med all sin kompromisslösa hårdhet och kusliga bollbana vill jag inget hellre än att hoppa upp och vifta med en Karlsson-vimpel.

Därför känns det nu väldigt tråkigt att han tvingas lämna återbud till UEM till följd av sin fotskada. Det är en av singelturneringens favoriter och en stor profil som försvinner men ännu värre är att Sveriges herrjuniorer blir av med ett viktigt ankare. Nu får vi sätta ännu större hopp till en skadebenägen Kristian Karlsson och inte minst till Mattias Översjös entré på den stora internationella scenen.

Trots det tunga bakslaget så är Idiotvind oerhört laddade inför UEM som börjar den 10 juni och blickar optimistiskt fram emot turneringen. Samtidigt hoppas vi att Mattias nu får chansen att läka sin fot ordentligt så att han är hel och laddad när han debuterar för Göteborgs elitserielag Warta till hösten.

Inga kommentarer: