lördag 25 juli 2009

Tiden vänder upp och ner på det mesta

Men egentligen är ju inte det som händer i Asiatiska ungdomsmästerskapen så mycket mer främmande än den utveckling som skett i Europa. Det var ju inte så många år sedan som Sverige dansade sig igenom de Europeiska mästerskapen och vi svenskar såg i stort sett alla europeiska nationer som blåbärsnationer.

Nu pustar vi lättat ut då vi lottas i samma grupp i lagturneringen som Belgien, Tjeckien och Ungern. "Hujedamej", tänker vi "det blir allt svårt att ta sig vidare ur en sån grupp men tack herre min skapare för att vi slapp stornationer som Österrike, Rumänien, Vitryssland och Danmark, då hade vi varit helstekta."

Eller tänk om en svensk fått stryk av en portugis för 15 år sedan, det skulle kunna ha inneburit slutet för konungariket Sverige. Nu sträcker vi på oss lite stolt ifall Robban, PG eller Gnäll-Jens lyckas besegra Monteiro, Apolonia eller Freitas. "Så tokiga är vi inte i Sverige ändå. En och annan portugis kan vi allt sätta på plats ifall vi har en bra dag."

Så med det i baktanke är det ju inte lika avlägset overkligt att Iran och Indien svingar sig in på den asiatiska, bordtennisscenen och därmed också den globala scenen. För övrigt är uppdateringen från Jaipur skandalöst dålig idag...

Inga kommentarer: