onsdag 22 juli 2009

Det är i Frankrike det händer

Eurosport fortsätter glänsa som den överlägsna sportkanalen. Kanske kan TV4 Sport utmana till hösten då det bjuds på små korta bordtennismatcher men nu har de inte så mycket mer att erbjuda än reklam, wrestling och poker.

Då är det inte lätt att mäta sig med Eurosport som med Sveriges två bästa kommentatorer följer Tour de France på ett oerhört professionellt sätt. Dagens etapp överträffade alla förväntningar och själv studsade och dansade jag framför televisionsapparaten som en tangoapa när bröderna Schleck grillade och splittrade Astana-teamet (som får ses som cykelvärldens motsvarihet till Real Madrid) upp för de ohyggliga stigningarna i alperna.

Cyklisterna är dessutom ett ovanligt grinigt och småfult släkte (inte Schleckarna förstås) och efterspelet i form av barnsliga, småsinta kommentarer är förvisso tragiskt men också en extra krydda till dramatiken. Värst är väl gamle Armstrong som otroligt nog lyckats slinka ur dopingkontrollerna under alla år. Han drar sig inte för att spydigt såga en mer lyckosam lagkamrat offentligt direkt efter loppet. Han tycks vara en synnerligen otäck människa.

Just nu lever jag inte för något annat än cyklandet i Frankrike. Det får bli en sjuhelvetes säsong i pingisligan för att TV4 ska kunna matcha något sådant här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid trott att det bara varit en tidsfråga innan Armstrong skulle åka dit för doping men på något sätt har lyckats undkomma detta öde tills dags datum.

Sändningarna från Eurosport är onekligen helt fantastiska, skall bli intressant att se vad som händer framför allt på Mont Ventoux etappen.

Sjatov

rikard sa...

Skönt med ännu en cykelnörd, det var allt jag behövde för att skriva ännu mer. Det blir som terapi efter dagens drama.