onsdag 8 juli 2009

Hur blev det så här?

Fascinationen grep tag i mig under TV4:s nyhetsmorgon. Där i soffan satt en trevlig gosse som hette Erik Linder och pratade om sin skiva som släpptes idag. Efter lite efterforskningar till följd av min fascination visade det sig att Erik varit med i ett TV4-program som hette Talang och att han där blev hyllad av Charlotte Perelli.

Albumet som han nu släpper är en samling inspelningar av gamla svenska hits skrivna av bl.a. Thomas Di Leva, Ted Gärdestad, Marie Fredriksson, Eva Dahlgren, Kent och Patrik Isaksson. Alla låtarna verkar göras som finstämda ballader med Eriks späda stämma i centrum.

Att det finns de som anser att denna skiva har någon roll att fylla är mer obegripligt än att man har hår i näsan. Men det räcker ju tydligen med att man kan sjunga rent med ett gulligt ansikte för att något girigt skivbolag ska kräka ur sig dyngan i stora upplagor och exponera sina marionetter via massmedians alla kanaler.

Äckligt är vad det är.

2 kommentarer:

Mrsmotherof4 sa...

Idiot....ja det passar ju bra för dig!!!!!!

rikard sa...

Ja, tack, jag vet.

Men notera att jag inte kritiserar Erik i sig utan själva industrin. Han verkar sjunga jättefint och kommer säkert lyckas alldeles strålande.

Men vad tillför skivan? Mer än inkomster.

Var är visionerna? Ambitionerna? Kreationerna?

Vi idioter vill inte ha duktiga sångare. Vi vill ha konstnärer med galen fantasi, nynnande och skrålande poeter. Skit samma hur de sjunger.