torsdag 16 juli 2009

Sena UEM-tankar

Silver för både kadetterna och juniorerna på killsidan. Bra insatser men lite gnetigt att inte få tag i det där guldet. Men det är inte nu som vi ska vinna titlarna. Ungdoms EM är inget annat än en liten hållplats på vägen mot de riktiga titlarna och då det är dags att slåss om dem är det inte bara fransmän som står i vägen.

Då väntar japaner, taiwaneser, koreaner och framförallt kineser. Ska vi slå dem, vilket är vad det hela egentligen handlar om, då är det dags att ta tag i det nu. Det är nu allvaret börjar, det är nu det är dags att försaka allt som inte har med små vita bollar eller bord att göra.

Vi har haft fina framgångar i UEM förut. Guld så sent som 2003. Men namn som Erik Åhman, Lukas Rydén eller Johan Axelqvist är inget som ger kineserna skrämselhicka. Inte ens våra gamla Junior Världsmästare Peter Nilsson och David Gustafsson har lyckats ge kineserna några mardrömmar. Inget ont om dessa spelare i sig, de är alla begåvade spelare som skulle sopa bordet med mig så hårt att färgen flagnade. Jag menar bara att ungdomsframgångar inte säger allt.

Med det sagt är det dock dags att fokusera på svenskarna i singelturneringen. Tjejerna går som väntat svagt, lite ovanligt tråkigt eftersom det är där jag varit inblandad men trots det uteblir framgångarna. På killsidan är alla spelare fortfarande kvar i turneringen, vilket visar på bra bredd. Nu är det dags att visa att bredden är ännu bättre och så ska det helst visas lite spets också.

Personligen hoppas jag lite extra på Översjö. Till skillnad från övriga svenskars relativt behagliga resa så här långt tog sig boråsaren vidare med de smått otroliga setsiffrorna -10, -13, 11, 12, 11, 11. Skallen imponerar. Nu väntar tufft motstånd i Gavin Evans och därefter blir det förmodligen tjecken Sirucek. det ska vara lite knepigt att slå sig fram i ett mästerskap.

Inga kommentarer: