lördag 13 juni 2009

Skuggpingis

Vid en första anblick kan det tyckas avslaget med en Pro Tour utan kineser. Men man kan ju vända på det och med intresse studera vilka som träder fram ur den kolossala kinesiska skuggan och passar på att visa upp sina begåvningar.

Kenta Matsudaira körde över Petr Korbel igår, 4-0. Idag hade han 3-1 på Kaii Yoshida men den äldre pennfattade japanen vände. Tronskiftet i Japan får vänta - men det handlar nog bara om veckor.

Intressanta kvartsfinaler. Den övre halvan består av två koreaner och två japaner. Joo Se Hyuk mot Yoshida och Mizutani mot Oh Sang Eun. Joo mot Mizutani i semi? Eller är Oh fortfarande ett nummer för stort för den unge japanen?

Den undre halvan består av en österrikare och tre tyskar. Schlager mot Bastian Steger och så ungdomsmötet Ovtcharov mot Patrick Baum. Tyskarna imponerar som Europas överlägsna pingismakt men Dima får möta Österrike i sin semifinal?

Schlager får spela bra för att slå Ovtcharov men gör han det skulle finalen kunna bli en repris på VM-finalen i Paris 2003...

Inga kommentarer: