måndag 29 juni 2009

Kommer 1984 efter 2009?

Göteborgs kommun har beslutat att förbjuda gatumusik. Är det ett skämt? Nej. Gatumusiken ska bara vara tillåten på vissa platser utanför centrum på vissa tider. Har vi ockuperats av Nordkorea och blivit offer för en nyckfulls diktators infall? Har vi trillat ner i ett hål och vaknat upp i en George Orwell roman? Jag vet inte, det låter ju otroligt men inte mer otroligt än att politiker förbjuder gatumusik för att butiksanställda tycker det är tjatigt att höra samma låtar hela dagarna.

Vi har alltså en statsapparat som förbjuder folk att sjunga och spela musik offentligt. Vad blir det nästa gång? Vad finns det mer för fiffiga förbud som kan liva upp vårt samhälle?

Många artister har skrivit under en protest mot beslutet och uppmanar alla att ge sig ut och sjunga på gator och torg.

Idiotvind bidrar på sitt pyttelilla vis genom att för det första belöna beslutsfattarna med varsitt svartbälte i idioti. Dessa imbecilla idioter visar prov på en samhällsfarlig form av idioti som stinker totalitarism och som slagit in Göteborg på en väg som östtyska stasipolisen asfalterade. I alla fall hoppas jag att det handlar om idioti, alternativet är att det rör sig om ett gäng elaka, ondsinta människor som gömt en idolbild av Mussolini i sitt sammanträdesrum och som slår sina barn med spöknippen när de kommer hem från jobbet.

För det andra hyllar vi gatumusicerandet som ett avgörande bidrag till en stads liv, mänsklighet och skönhet. Här kommer ett framträdande av någon luggsliten gatumusikant som verkar ganska talangfull, han skulle kanske kunna bli något.



Inga kommentarer: