tisdag 23 mars 2010

Trams

Trams är vad det är. Till och med tramsigare än ordet "trams" som i sig är oerhört tramsigt.

I hela pingisvärlden finns det folk som grämer sig över den kinesiska dominansen. Detta gäller inte bara pingispubliken i allmänhet utan folket i bordtennisens beslutande finrum i synnerhet. De har nu besämt sig för att använda sin makt för att göra något åt Kinadominansen.

"Göra något åt den? Hur ska gubbarna i slips kunna göra något åt den kinesiska dominansen? Det är väl upp till utomkinesiska tränare och spelare? Ska kineserna stoppas från att tävla eller, haha?" tänker ni nu.

Det är just precis, exakt vad de ska, skratta om ni vill, men det är sant. Det är redan beslutat att i nästa OS ska varje nation bara få ställa upp med två spelare i singelspelet. Inte nog med det, i början på nästa vecka spelas Volkswagen Cup i Guangzhuo, en nyuppfunnen inbjudningsturnering där dam- och herrklassen utgörs av åtta spelare vardera, men bara en från varje nation.

Vi pingisälskare bryr oss tydligen inte så mycket om nivån på pingisen, huvudsaken är att matcherna går mellan spelare från olika länder. Ett urvattnat OS och en tramsturnering är vad vi får. Det är så tramsigt att jag saknar ord och bara kan upprepa; trams!

ITTF gör allt de kan för att snacka upp denna tramsiga tävling och kallar startlistan för "mouth watering". Cheung Yuk och Werner Schlager... krävs lite mer än så för mig att dregla. Trams är vad det är. Jag vill se pingis i världsklass, inte olika landslagströjor. Nu håller jag stenhårt på Ma Long och Liu Shiwen, Kinas representanter i tramstävlingen.

Och även om nu Boll eller Samsonov eller någon annan icke-kines skulle vinna, hur stort kan det kännas när man vet att fullt tänkbara vinnare som Ma Lin, Wang Hao, Zhang Jike, Wang Liqin, Xu Xin, Hao Shuai, Chen Qi, Ding Ning, Zhang Yining, Guo Ye, Feng Yalan, Guo Yan eller Li Xiaoaxia inte fick vara med?
Trams!

Inga kommentarer: