måndag 15 mars 2010

"Changing of the Guards"

Rubriken är faktiskt tagen från ITTF:s artikel i ämnet, har dom en Dylantitel i rubriken kan ju inte jag vara sämre.

I fredags spelades den andra omgången av kinesernas uttagningsturnering till Lag VM. Och vet ni vad, min nya idol Zhang Jike gick hela vägen och säkrade en plats i Lag VM truppen. Fantastiskt! Jag som varit så orolig för honom. Han slog Wang Liqin i kvarten, 3-0, Wang Hao i semi (3-1) och i finalen väntade demonen Ma Long som han besegrade med 13-11 i femte avgörande.

Efter två uttagningstävlingar är nu två spelare klara. Zhang Jike, 21 och Xu Xin, 20. Generationsskiftet är ett faktum, de gamla väktarna har blivit avlösta. Nu återstår en kvalturnering, det vore väl själva den om inte världsettan Ma Long lyckas vinna den.

På damsidan är generationsskiftet minst lika tydligt. Guo Yue, 21 och Liu Shiwen, 18 har hittills kvalificerat sig för Lag VM.

Ett klipp på herrarnas final har kommmit ut, lite taskig kvalité, men ändå. Glädjen efteråt är underbar att skåda och inget man vanligtvis ser hos kineser i pingishagen. Men det är klart, vinsten innebar ju mer eller mindre Zhang Jikes första VM-guld, nu återstår bara att åka till Moskva och hämta det.

Inga kommentarer: