tisdag 30 mars 2010

Inte som det var tänkt

Europa har det inte lätt. Trots att ITTF hjälper till på alla sätt och vis och ordnar en liten skyddad tävling med så få asiater som bara är möjligt och stänger ute horder av kineser som annars hade spöat dem, så faller de europeiska hoppen mot de asiater som man trodde att de skulle kunna klara av.

Timo Boll lyckades bara få ihop ett set mot fantomen Joo Se Hyuk och Vladimir Samsonov föll i skilje mot supermannen Jun Mizutani. Så var deras äventyr slut redan i första omgången. Kvar återstår Michael Maze som lyckligtvis lyckades slå medelmåttan Cheung Yuk men som nu måste besegra Ma Long för att inte hela Europa ska putsas bort likt en fettfläck på tv-skärmen. Nu kan lite vad som helst i dessa typer av tramstävlingar, men risken är överhängande att Ma Long kör över Maze så att det bara blir lite smulor till fåglarna kvar.

Bra av Mizutani att slå den gamle spindeln från Minsk. Matchen finns inte på itTV, mycket synd för det hade varit intressant att se hur det såg ut när världselitens två mest säkra och bollvårdande spelare gjorde upp i en sjusetare. Här kommer ett klipp där den unge och lovande Jun får tillbaka bollen en gång till, när man trodde att det var slut. Om och om igen. Så bjuder han på ännu några fina slag, men så kommer till slut en boll som inte går att få tillbaka. Trodde man, men så är Mizutani bara där och viftar tillbaka den med.

Inga kommentarer: