torsdag 18 mars 2010

Dags igen...

Nu har German Open satt igång. Vinst för Fabian i första kvalmatchen, vinst för Jung Young Sik, Hiromitsu Kasahara och Koki Niwa. Fyra intressanta namn som vi noga följer här på bloggen. Men kvalpasset har bara börjat.

Koki Niwa mot Johan Axelqvist, det låter väl intressant? Axel ska först bara köra över en kille från Monaco, på samma sätt som Niwa gjorde, sedan möts de i gruppfinal idag klockan 15.00.

I huvudturneringen är det bra klass, inte absoluta toppklass, men riktigt bra. Håller de högst seedade kommer kvartsfinalerna se ut så här:

Ma Long
Dmitrij Ovtcharov

Chen Qi
Timo Boll

Hao Shuai
Zhang Jike

Michael Maze
Wang Hao

Men det är ju en lång väg dit, för vissa i alla fall. Timo Boll ställs troligtvis mot Kenta i andra omgången, se upp. Wang Hao ska klara Gardos och sedan väntar i så fall förhoppningsvis vesslan Chuang Chih-Yuan (nytt Speedfreakmöte, yeah!). Hao Shuai måste hoppas på att Ryu Seung Min vaknat på fel sida men värst är det för Ovtcharov som måste ta sig förbi Xu Xin. Den gänglige kinesen som ännu inte hunnit högre på rankingen får bara en 1/8-dels seedning och blir därmed den stora mardrömslottningen för alla högre seedade. Men snart är han Top 4, där han ska vara, då slipper Ovthcarov och gänget obehagliga överraskningar.

Och så se upp för kvalspelarna i första omgången, de fyra träsksparvarna, PG, Saive, Apolonia och Jin Ueda kanske? Några av de 32 seedade kommer trampa snett i minfältet redan i första omgången.

Inga kommentarer: