söndag 22 november 2009

Sega rapporter från Indien

Resultatrapporteringen från Asiatiska Mästerskapen är värdelös Vad vi vet är att fyra kineser är i semifinal i herrsingel. Allt är som det ska. Ma Long möter Xu Xin och Wang Liqin går mot Zhang Jike.

Anmärkningsvärt är att den nordkoreanske deffen Jang Song Man var i kvartsfinalen. I tredje omgången pulveriserade han Seiya Kishikawa som imponerat så stort på sistone med segrar över Chen Qi, Timo Boll och nu senast Ma Long. Det tog dock tvärstopp mot konungen Wang Liqin i kvartsfinalen. Defensivspelarna har ju en speciell plats här på bloggen och framgångarna för en nordkoreansk deff väcker ju självklart varma minnen från tiden då Li Gun Sang härjade. En av de allra största barndomsidolerna, nu ska jag genast springa ner i källarförrådet och leta fram videobandet från VM -93.

Både Mizutani och Matsudaira tog sig till kvartsfinal. Efter det blixtrande mötet mellan Xu Xin och Mizutani i lagfinalen blev kvartsfinalen dem emellan en helt annan match där kineserna tycktes ha funnit en taktik mot japanen, mycket, mycket överskruv mot backhand, som ledde till en klar seger.

Matsudaira blev, tyvärr, totalt krossad av Ma Long. Den kinesiske demonen är onekligen några nummer för stor men förhoppningsvis kan Matsudaira växa till samma övermänskliga nivå. Grabben är ju trots allt bara 18, Ma Long är ju en rutinerad fullvuxen 21-åring.

Nu tippar jag Ma Long mot Zhang Jike i final och där seger för Ma Long.

Inga kommentarer: