fredag 20 november 2009

Framtiden lockar

Japan hade fyra matchbollar till guldet i lagturneringen i asiatiska mästerskapen. Japan ledde 2-1 och Mizutani hade 10-7 i skilje på Xu Xin och sedan 11-10 innan Xu vände och vann med 15-13 i en match som beskrivs bestå av så långa blixtrande slagdueller att det nästan var risk för slagräkning. Vi väntar met mycket litet tålamod på att den ska dyka upp på Youtube...

Innan dess hade Kenta Matsudaira besegrat Xu Xin, han verkar vara toksvår för de pennfattade kineserna, och Kishikawa krossat Ma Long i tre raka set! (Jag är skeptisk till utropstecken men där var minsann berättigat.)

I den femte avgörande matchen blev det en klar seger för Zhang Jike mot Matsudaira. Kina spelade alltså Ma Long som trea, och ställde över Wang Liqin samtidigt som Wang Hao och Ma Lin satt hemma i soffan. De vinner ändå, det illustrerar dess överlägsenhet.

Men ändå. Japan hade fyra matchbollar när de ställer över Kaii Yoshida och Kan Yo syns inte heller till. De spelar med tre ungdomar, fler ungdomar, inte minst Koki Niwa, kommer stormande i bakgrunden. Kan det vara så att vi kommer kunna se fram emot blixtrande lagfinaler mellan Japan och Kina inom en snar framtid?

Tänk om dessutom Yuto Muramatsu, den lille japanske deffen är med och spikar igen mot kinesiska forehandsläggor...

Inga kommentarer: