måndag 2 november 2009

Kishikawa och Xu

Även om det var lite grus i maskineriet så slutade ju allt som det skulle i England, helkinesisk final där Ma Long krossade Ma Lin. Gött. Mest häpnadsväckande var Seiya Kishikawas framgång. Den lite lätt rundlagde japanen, som tycks vara dömd att alltid få spela någon andra- eller tredjefiol och se sig passeras av de yngre talangerna, imponerade stort genom att slå ut Chen Qi och Timo Boll. Japan känns hetare för varje år som går.

I den ena semifinalen möttes två av Kinas stora framtidsnamn. Dels världstvåan, demonen Ma Long som faktiskt bara är 21 och dels ett av de "nya" namnen. Inte Zhang Jike som vann de kinesiska mästerskapen, han åkte ut mot Ma Long tidigare i turneringen, utan Xu Xin en gänglig, pennfattad kines som spelar med baksidan likt Wang Hao. På vägen fram slog han lätt ut Ryu Seung Min, Apolonia och Maze. Både Xu Xin och Zhang Jike är snart Top 10 på världsrankingen ifall de tillåts tävla tillräckligt flitigt för att samla poängen de behöver.

Här är en bra video från just semifinalen mellan Ma Long och Xu Xin som ger oss en chans att lära känna de blivande dominanterna lite bättre.

Inga kommentarer: