fredag 12 december 2008

Iran in i pingisens finrum

Noshad Alamiyan. Så heter han. Iraniern som skrällde genom att ta sig vidare ur Junior VM:s gruppspel obesegrad. Idag fortsatte han skrälla mot den galne tysken Erik Botroff. Sen skulle det så klart ta stopp mot världsettan Kenta Matsudaira. Men icke! Nu har vi en iransk spelare i kvartsfinal i bordtennisens Junior VM och kan han slå Kenta kan han slå vem som helst.
Det är ju minst sagt vad pingisen behöver. Jag är inte den som brukar beklaga mig över den kinesiska dominansen, inte den som är ointresserad så länge det inte är en europée eller svensk med i bilden. Jag har aldrig fattat poängen med att sympatisera med de spelare/lag som ligger geografiskt närmast ens egna geografiska position.

Men nu börjar den kinesiska dominansen gå till överdrift. Jag har följt Pro Tour finalerna via resultatrapportering och via ITtv:s live streaming under dagen. Sydkoreanen Ryu Seung Min brukade ju kunna hota kineserna, han blir fullkomligt överkörd av Chen Qi idag. Då är Chen Qi Kinas femte bästa spelare, i bästa fall. Hao Shuai, Xu Xin, Zhang Jike m.fl. gör säkert anspråk på förstaplatsen bakom den fantastiska fyran.

Wang Hao som föll mot Mikael Maze i VM 2005 smular idag sönder dansken med en gäspning. Så ser det ut i varje match där en kines är inblandad.

Därför kan vi just idag glädjas åt att det i kvartsfinalerna i Junior VM bara återstår en kines. Han har sällskap av tre koreaner, en taiwanes, en japan, en britt och så då en iranier. Och just idag så kan vi ju strunta i att Kina inte skickat Xu Xin, Xu Ruifeng, Song Sichao och Song Hongyuan som alla är rankade top-10 på juniorernas världsranking.

by courtesy of the ITTF

Inga kommentarer: