tisdag 16 december 2008

Hur utvecklar man det perfekta?

Ma Long vann Pro Tour finalspelet i helgen. Han slog ut Wang Liqin i kvarten, Ma Lin i semin och Wang Hao i finalen. Det är vad som kallas en tuff lottning det. Ma Long tappade bara ett set på de tre matcherna, det är oroväckande bra.

Vi pingisälskare har pratat om att Kina nu haft en av sina mest dominerande generationer någonsin. Vi har sagt att riktigt så här överlägsna kommer de inte kunna fortsätta vara utan de kommer få konkurrens av japaner, koreaner och förhoppningsvis några européer. Men nu börjar det sakta gå upp för omvärlden att nästa kinesiska generation kanske blir ännu mer överjävlig än den som dominerat världspingisen under hela 2000-talet.

Tråkigt kan man ju tycka, att det även i framtiden bara lär bli helkinesiska finaler i mästerskapen. Men å andra sidan, vilken pingistok vill inte se dagens kinesiska ynglingar ta sporten till nästa övermänskliga nivå?

Så det är bara vänja sig vid syner som den här, och njuta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är så att man bli tårögd av att se det.

Jag gör tre reflektioner om Ma Long:

1) Fy fasen vad bra han håller bordet. Han släpper det nästan aldrig! Grymt.

2) Han har samma sköna svepande forehandloop som forehandloopmästaren Want Liquin.

3) Påminner inte backhandloopen/driven väldigt mycket om Schlagers backhand? Tycker den ser väldigt lik ut, särskilt när han smaskar på lite.