onsdag 10 november 2010

"if you live outside the law..."

Svenska journalistförbundet är upprörda och menar att Keith Richards ska polisanmälas. Anledningen är att han slagit till Aftonbladets anställde musiktyckare nummer 1, Markus Larsson under en intervju och hotat med att ge honom stryk.

För det första.
Alla musikrecensenter som säljer sina åsikter till något så sjaskigt som Aftonbladet och som i sin strävan efter uppmärksamhet och berömmelse slänger ur sig några busigt kontroversiella och ogrundade utspel med jämna mellanrum - de får väl vara vara beredda på att få lite stryk? Själv är han nu givetvis gråtfärdig av lycka p.g.a. den publicitet Keith nu skänkt honom.

För det andra.
Har inte journalistförbundet fattat att Keith Richards är en halvgud som står över svensk lag. Vad för slags samhälle lever vi annars i där Keith Richards kan åtalas för brott men inte Kung Carl Gustaf? Det hade ju vart helt bisarrt. Har man komponerat riffen i låtar som Brown Sugar, Jumpin' Jack Flash, Beast of Burden m.m., har man man bidragit till skapandet av I got the Blues, då står man över oss andra och våra lagar. Se klippet nedan med den mytiska gestalt i mer eller mindre mänsklig form som går under namnet Keith Richards. Det är en ära för en liten, totalt obetydlig musikrecensent att ens hamna i hans blickfång.

För det tredje.
Samme lille fjant gav Bob Dylan ett streck (-) för sin spelning i Stockholm för några år sedan och kallade den "ett haveri" så slå honom en gång till för Bobs skull Keith!

(fast den heter You got the Silver)

2 kommentarer:

Kinski sa...

Att som musikrecensent bevaka Melodifestivalen och dylik skit för aftonbladets räkning, gör att man förtjänar ett ton av stryk.

Som en hyllning till Markus Larsson lyssnar jag på Stone Roses "Bye Bye Badman"


I'm throwing stones at you man
I want you black and blue and
I'm gonna make you bleed
Gonna bring you down to your knees

Bye bye badman.

Känns mycket bättre nu.

rikard sa...

Tack, det hjälpte.