onsdag 17 november 2010

En hyllning och en sågning i litet format

Kina vann igår Asian Games löjligt enkelt på både dam- och herrsidan. Mer oväntad var Hiromitsu Kasaharas seger över Thiago Apolonia i Polens Pro Tour, som spelades i helgen. Helt klart tävlingens höjdpunkt, det tror jag alla svenska pingisbloggare kan hålla med om.

(Personligen tycker jag att Apolonia, förvisso en begåvad spelare, saknar de verkliga kvalitéerna som krävs för att utmana toppen. En bra spelare i Europa, men alldeles för okonkret och omständlig för att kunna utmana de effektiva asiaterna.)

För snart två år sedan var en då helt okänd Hiromitsu Kasahara i Örebro och skrällde genom att oseedad vinna Elitklassen i Safir före landslagsspelare och Elitseriekineser. Jens Lundqvist skämdes så mycket över att förlora mot den unge japanen att han nätt och jämnt lyckades tacka för matchen.

Kanske kan skammen lägga sig en aning nu när samme Kasahara i första omgången i Polen slog ut Apolonia som nyligen spöade hela Europaeliten, bl.a. genom att finalslå Boll, då han tog hem Österrikes Pro Tour. Kasahara följde upp segern med vinster över Eloi och Prokopcov innan han åkte ut mot Ovtcharov i kvarten.

Som alltid när vi pratar om japaner är det en disciplinerad, fokuserad och mycket sevärd spelare.

Inga kommentarer: