måndag 15 november 2010

Grand Final fiasko

Sista Pro Touren för året är spelad och vi som hoppats på en repris från förra årets historiska uppvisning i Pro Tour Grand Finals, där de 16 som samlat flest poäng under säsongens Pro Tour tävlingar gör upp, vi får drömma vidare. Kineser i topp poängmässigt såklart, men ingen uppfyller kravet på att ha deltagit i minst 6 deltävlingar eller på 3 kontinenter. Detsamma gäller bl.a. Timo Boll. En Grand Final utan kineser är ingen Grand Final.

Varför Kina valt att inte bry sig om Pro Tour slutspelet vet jag inte. En gissning kan ju vara att det finns både en och två och tio tävlingar som förväntas ha högsta status. Pro Tour Grand Finals måste varje år konkurrera med World Cup, World Team Cup, EM/Asiastiska Mästerskapen, Tournament of Champions, Wolksvagen Cup och inte minst Asian Games som spelas just nu och som som sägs vara det största efter OS i Asien. Dessutom tillkommer inhemska ligor och mästerskap.

Som tur är håller fortfarande VM och OS sin status och Världsmästerskapen i Eindhoven i vår prioriteras helt riktigt före alla andra jippon. Själv nöjer jag mig med att för tusende gången njuta av förra årets utomjordiska föreställning och och hoppas att någon av de 16 kvalificerade i år lämnar återbud eftersom Kenta Matsudaira är första reserv.

Inga kommentarer: