lördag 21 augusti 2010

"A new level"?

Oj, oj, oj, oj, oj.

PG pressade Zhang Jike till skiljeset. Känn på den. Gerells insats i Kina måste vara den bästa prestationen av en svensk på mycket länge. Först en stabil seger mot Sharath Kamal Achanta som inte är dålig, sen en imponerande skalp mot Chen Weixing och sen en sjusetare mot Zhang. Har han höjt sig en nivå under sommaren?

Jens tog faktiskt två set på Zhang i våras, men då såg kinesen rätt slö och intresserad ut emellanåt och även om Jens fick det att se ut som det var en av hans mest pinsamma och sämsta matcher någonsin tyckte åtminstone jag att han spelade riktigt bra. Men siffrorna i PGs match, 4-11, 11-7, 11-9, 11-13, 11-5, 11-13, 6-11, visar att Zhang verkligen fick slita. Även om skiljesetet var ganska klart hade PG 3-2 och möjligtvis en eller flera matchbollar i sjätte setet innan han föll med 11-13.

För övrigt imponerar Wang Liqin och Timo Boll mest. De har hittills smulat sönder allt motstånd. Wang släppte 4, 8, 3, 6 mot Lee Jung Woo och Boll släppte 9, 8, 5, 4 mot Ryu Seung Min. Tung dag för koreas pennfattningsfantomer.

Chen Qi hade av någon anledning ingen chans mot Ma Lin trots att han sett ut som en demon på sistone. Nu blir det spännande att se vad Xu Xin, som lätt slog Ovtcharov, kan göra mot en Boll i toppform. Boll får faktiskt ses som favorit trots att det är Xu Xin som har en kinesisk tröja på sig.

Inga kommentarer: