onsdag 18 augusti 2010

Borås vs Sydkorea

Ingen kan väl ha missat att Mattias Översjö slog Seo Hyun Deok i Sydkoreas för några dagar sedan i . Segern var ju på varenda dagstidnings förstasida och på varje kvällstidnings löpsedel. Frekventa Idiotvindbesökare kan heller inte ha missat att Seo ingår i en kvartett sydkoreaner som följs med en hink extra intresse och värme. Det var i kvartsfinalen av den koreanska Pro Tourtävlingens U21-turnering som Översjö stod för praktskrällen som tog honom till semi tillsammans med de övriga tre av Idiotvinds favoritkoreaner. Väl där blev Jung Young Sik för svår.

Utan att bläddra i statistikböcker försöker jag komma på när en svensk senast stod för en så upplyftande insats. Fabian Åkerströms semifinal i JVM 2005 smäller högre såklart. Men den nya generationen koreaner, japaner och kineser väcker stor respekt. PG fick stryk med 4-1 mot Seo på VM förra året och Jens hade ingenting att sätta emot Seos kollega Lee Sang Su i våras.

Så Översjös seger var en välkommen ljusglimt i ett allt mörkare och pessimistiskt pingissverige. Eftersom det gick att få tag på en inspelad webbsändning av matchen såg jag det som min förbannade skyldighet att sätta ihop en liten hyllningsvideo till boråsaren som började sin karriär som en liten, rundlagd gaphals i Byttorps IF och som nu reser till Korea och spöar en korean som tidigare i år slog Xu Xin.

Jag tänkte att Översjös seger tillsammans med världens bästa rocklåt borde bli en kombination som håller långt in i höstmånaderna.

Inga kommentarer: