torsdag 29 april 2010

Lottat

Då var grupperna till Lag VM lottade. Här kan man se grupperna i sin helhet.

Grupp A: Jag tror Kina vinner gruppen... De skulle kanske till och med ha råd att kasta in sina lägst rankade spelare som Xu Xin och Zhang Jike, långt nere på världsrankingens sjätte- och sjundeplats och ändå vinna. Ryssland är favoriter till andraplatsen. Grekland är på nergång och Frankrike har något stort på gång men kanske inte redan i år.

Grupp B: Det bör inte vara några problem för Sydkorea att vinna gruppen men där bakom är det ett getingbo. Sverige, Taiwan, Tjeckien, Rumänien och Ukraina, samtliga möten dessa lag emellan kan sluta åt båda håll. Rumänien och Ukraina ska väl inte räcka till men de andra lagen är inte tillräckligt stabila för att några säkra vinster ska kunna räknas in.

Grupp C: Känns spontant som den grupp där striden om gruppvinsten kan bli som hårdast. Det är rent tramsigt (om ni tillåter det starka språket) att Japan bara är kvartsseedade och det var Tyskland som drog nitlotten att få dem i sin grupp. Boll är alltid stabil och Ovtcharov tycks vara i sitt livs form så tyskarna får gälla som favoriter, men de får minsann se upp. De andra lagen fungerar som utfyllnad.

Grupp D: Hong Kong känns som det klart svagaste av de fyra högst seedade lagen. De ska vara glada att de fick Österrike och inte Japan från den andra seedningsgruppen. Men österrikarna är inte ofarliga och man kan också fundera över vad Portugal kan ställa till med och vad som pågår bakom Nordkoreas järnridå ska man aldrg vara säker på.

25 dagar kvar.

Inga kommentarer: