torsdag 29 april 2010

Den uppstigande solens rike

Idag tar vi en titt på nästa spännande deltagare i Lag VM, Japan. De tycks komma på traktorbred front på ungdomssidan men saknar kanske fortfarande den där riktigt sylvassa spetsen på seniornivå. Men kom ihåg att de i Asiatiska Mästerskapen hade matchbollar till guldet i lag då Mizutani hade flera matchbollar på Xu Xin i ett läge då Japan ledde lagmatchen med 2-1. Detta efter att Kenta Matsudaira slagit Xu Xin och Seiya Kishikawa vunnit över Ma Long med 3-0. Kan något liknande upprepas? Japans trupp i Moskva:

Jun Mizutani
Kaii Yoshida
Seiya Kishikawa
Kenta Matsudaira
Chan Kazuhiro

Det femte och sista namnet får betraktas som en skräll. Jag hade nog gissat på att supertalangen Koki Niwa, eller Jin Ueda, efter sina sensationella framgångar i German Open, skulle komma med istället. Men kanske har de fått spela till sig platserna likt kineserna med följden att Kazuhiro gjort en fin insats.

Kanske är det också så att det är fel i de officiella listorna över lagens spelartrupper. Den svenska truppen påstås ha Kristian Karlsson som femte spelare men enligt Svenska Bordtennisförbundets hemsida är Andreas Törnkvist femteman. Å andra sidan påstås det i samma artikel att svenska landslaget ska till Köpenhamn "för hårdrillning" inför VM. Det låter ju helt osannolikt att de ska till Köpenhamn för att drilla håret dagarna före VM. Det kan man väl göra i Sverige?

Så vem i hela världen kan man lita på?

Inga kommentarer: